Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři pokořili na svém ledě České Budějovice 6:3!

12.09.2014 · Kamila Schmiedová
Osmý zápas extraligy juniorů sehráli Oceláři na ledě třinecké Werk arény s budějovickým Motorem. Již v první třetině si dokázali Oceláři vytvořit tříbrankový náskok, hosté sice dokázali ve druhé části snížit na rozdíl dvou branek, ale na vítězství třineckých mladíků už to nic nezměnilo.
8.kolo, pátek 12.9.2014
Třinec
České Budějovice
6:3
Werk aréna
Třetiny: 4:1, 1:2, 1:0  Branky a nahrávky: 2. Růžička (Zahradníček, Severa), 7. Růžička (Severa), 9. O. Kovařčík (Franek, Cienciala), 15. Cienciala (Franek, Severa), 26. Christov (Bednář), 52. Severa (Cienciala, Heider) – 4. Marek (Točík, Prokeš), 31. Panáček (Kutiš), 33. Břečka (Prokeš, Marek). Rozhodčí: Šutara – Ganger, Konvička. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 38:51. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 6:3.  
Svoboda – Heider, Stránský, Roman, Matyáš, Chroboček, Zahradníček - Pěnčík, Franek, Cienciala, Murín, O. Kovařčík, Severa, Bednář, Růžička, Fejko, Christov, Jaroš, M. Kovařčík
Mazúch - Škopek, Hanus, Kadlec, Malovec, Matoušek, Břečka, Kutiš - Prokeš, Ruda, Šuhaj, Marek, Točík, Bílek, Vostřák, Vácha, Panáček, Koupal, Pašek, Suchánek

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do osmého zápasu vstoupili domácí hráči s velkou vervou a první branku tak hosté inkasovali hned ve druhé minutě, kdy se po kombinaci dostal do dobré pozice Marek Růžička a poslal puk za záda gólmana. O dvě minuty později ale bylo srovnáno. Jihočechům se podařilo usadit v útočném pásmu, Točík poslal pas Ladislavovi Markovi, který prostřelil domácího gólmana.

Svou druhou branku v utkání si poté ale připsal Marek Růžička, který se dostal do samostatného úniku, překonal brankáře a vrátil svému týmu vedení. Chvíli nato našel Franek v dobré střelecké pozici Ondřeje Kovařčíka a ten navýšil vedení domácích. Oceláři poté byli aktivnějším celkem, dvoubrankové vedení jim nestačilo a po závaru před hostující brankou se ke střele dostal David Cienciala a poslal puk sítě.

Hned zkraje druhé dvacetiminutovky čekala Budějovice další početní převaha, ani tentokrát ale hosté neuspěli. To, co se nepodařilo Jihočechům, se povedlo o něco později Ocelářům. Autorem gólu byl Vít Christov, který pálil z mezikruží a na jeho střelu Mazuch nedosáhl. Hostům se podařilo snížit o pár minut později, když Petr Panáček získal puk ve středním pásmu a dokázal ho dostat až za záda Svobody.

Jihočeši přidali a hráli mnohem aktivněji. Na rozdíl dvou branek poté snižoval Milan Břečka, který z mezikruží překonal třineckého gólmana. Další gól mohl přidat Prokeš, který se snažil protlačit puk pod betonem Svobody, ale neuspěl.

V poslední třetině Motor zabojoval a na domácí svatyni letělo hned několik střel. Nejdříve to zkusil od modré Kutiš, přestřelil a Vostřák pak příležitost ke střele prováhal. V polovině závěrečné dvacetiminutovky se dostal puk na hůl Jiřího Severy, který objel branku a poslal puk do levého rohu. Do konce utkání už se skóre neměnilo a Oceláři si tak připisují druhou výhru v řadě.