Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři slaví první výhru v sezóně!

22.08.2014 · Martina Sikorová
Ke třetímu duelu juniorské extraligy zavítala na třinecký led pražská Slavia a sledovali jsme tedy duel dvou týmů, které v této sezóně dosud nedokázali zvítězit. Po dnešním zápasu mohou být spokojenější Oceláři, kteří porazili hosty z Prahy 5:2 a do tabulky si tak připíší první tři body. Dvěma brankami přispěl k výhře svého týmu Tomáš Franek.
3.kolo, pátek 22.8.2014
Třinec
Slavia Praha
5:2
Werk aréna
Třetiny: 1:0, 3:1, 1:1  Branky a nahrávky: 9. Kofroň (O. Kovařčík), 24. Franek (Doudera), 33. O. Kovařčík (Jaroš, Kofroň), 38. Franek (Severa, D. Cienciala), 53. Jaroš – 21. Vyskočil (Navrátil), 43. Josefus (Andres, Kellerstein). Rozhodčí: Mrkva - Moravec, Rožánek. Vyloučení: 4:3, navíc za faul Červeného (SLA) nařízeno trestné střílení (neproměněné). Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 25:46. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.  
Svoboda – Pisarik, Heider, Roman, Doudera, Chroboček - Pěnčík, Franek, Cienciala, Kofroň, O. Kovařčík, Severa, Petrák, Bednář, Pala, Fejko, Christov, Jaroš, M. Kovařčík
Frodl - Kocánek, Novák, Saňa, Havelka, Drahorád, Kottek, Junek - Červený, Török, Nestrašil, Kellerstein, Ječný, Josefus, Vyskočil, Tejral, Hlinka, Fortelka, Andres, Navrátil

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Už od prvních minut jsme ve Werk aréně mohli sledovat útočné snahy na obou stranách. První střelu vyslal na hostující branku Franek, jeho pokus ale skončil v betonech připraveného Frodla. Sešívaní si pak dokázali vytvořit větší tlak, který pouze za cenu nedovoleného zákroku ukončil Pěnčík. Přesilová hra Slavie ale první gól nepřinesla.

Ten padl až o něco později, kdy po přihrávce Ondřeje Kovařčíka střílel z mezikruží přesně Adam Kofroň . Stejný hráč pak mohl přidat i druhý gól z nařízeného trestného střílení, Frodl mu ale dokázal kotouč vypíchnout. Do konce třetiny se pak často vylučovalo, ke změně skóre na světelné tabuli už ale nedošlo.

Vstup do druhé dvacetiminutovky vyšel skvěle hostům, hned v úvodní sekundách druhé periody se po chybě v domácí rozehrávce prosadil David Vyskočil , který srovnal na 1:1. Vyrovnaný stav ale příliš dlouho nevydržel a po třech minutách si Oceláři své vedení vzali zpět. Po přihrávce Doudery se do samostatného úniku dostal Tomáš Franek a z něj poslal puk za záda gólmana.

Třinec byl po tomto gólu o něco aktivnější a brzy se mohli domácí hráči radovat znovu. Do přečíslení se dostala dvojice Jaroš - Ondřej Kovařčík, prvně jmenovaný předal puk Ondřeji Kovařčíkovi a ten prostřelil Frodla v brance hostů. A do kabin nakonec odcházeli Oceláři s tříbrankovým náskokem, to když po nahození Severy poslal puk do sítě Tomáš Franek.

I nástup do závěrečné třetiny se lépe podařil Slavii a pod betony Svobody poslal puk do sítě Petr Josefus. Hosty tento gól nabudil a obrana Ocelářů měla plné ruce práce. Hostující Andres se pak dostal dokonce do samostatného úniku, skvělým obranným zákrokem se ale prezentoval Roman, když dokázal vypíchnout puk z hole slávistického útočníka do rohu kluziště. I nadále hosté zatápěli domácím obráncům, puk ale nakonec zamířil do branky na opačné straně kluziště.

Po zmatcích okolo branky Slavie se k puku dostal Tadeáš Jaroš a uklidnil tak hráče Třince pátým gólem. Sešívaní se i nadále snažili s výsledkem něco udělat, další branka už ale v tomto utkání nepadla. Za nejlepšího hráče byl zvolen na straně domácích Tomáš Franek, z týmu hostí Marek Novák.

Fotogalerii najdete ZDE.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec