Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Zlín vyloupil Werk Arénu, Třinec přesto slaví

27.02.2015 · Tomáš Vacho
Jednapadesáté kolo proti sobě postavilo domácí Třinec, který se dnes těšil na předávání Prezidentského poháru a Zlín, který chtěl tyto oslavy malinko znepříjemnit. Ševcům se tento záměr podařil, ačkoliv to byli domácí, kdo otevřel skóre. Zlín ale kvalitním výkonem zápas otočil.
51.kolo, pátek 27.2.2015
Třinec
Zlín
1:4
Třetiny: 1:0, 0:2, 0:2  Branky a nahrávky: 19. Ružička (Klepiš, Roth) – 21. Kubiš, 38. Valenta (Marušák, Leška), 44. Köhler (Ondráček), 53. Kubiš (Okál, Řezníček). Rozhodčí: Martin Homola, Štěpán Souček – Stanislav Barvíř, Petr Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 5200 - vyprodáno. Střely na branku: 30:28. Průběh utkání: 1:0, 1:4. 
amerlík (Hrubec) – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas (A), M. Doudera, Hrabal, Foltýn, Trončinský – Orsava, Kreps, Hrňa – Ružička, Plíhal, Klepiš – Cienciala, Žejdl, Dravecký – Rákos, Růžička, Matuš
Štůrala (Horčička) – Valenta, Marušák (A), Žižka, Matějíček, Řezníček, Kotvan, Stuchlík – Veselý, Čajánek (C), Svoboda – Říčka, Vlach, P. Holík – Kubiš, Leška (A), Okál – Köhler, Sedláček, Ondráček

Komentář k zápasu

V první dvacetiminutovce měli více šancí hosté ze Zlína, ale branku vstřelili domácí. Berani přijeli natěšeni představou pokazit domácím oslavy vítězství v základní části Tipsport extraligy a podle toho také vypadala jejich hra.

Pohledný hokej v rychlém tempu nabízel zajímavé situace na obou stranách. Ta největší ze strany hostů přišla ve čtrnácté minutě, kdy Svoboda proniknul po pravé straně a otřel puk o břevno Hamerlíkovy klece.

Třinec tlačil soupeře zejména v přesilových hrách, a ačkoliv dvojnásobnou přesilu z desáté minuty nezužitkoval, v té „strandardní“, v devatenácté minutě, již skóroval. Postaral se o to Štefan Růžička, který si počínal velice zkušeně a nečekanou střelou překvapil Štůralu.

Jenže Ševci odpověděli hned zkraje druhého dějství. Diváci ještě ani nestačili usednout na svá místa a už museli sledovat, jak Pavel Kubiš využívá sérii pro domácí nešťastných odrazů a posílá puk za Hamerlíkova záda.

V polovině zápasu mohli Oceláři znovu získat vedení, ale Klepišova rána byla vytáhnuta betonem Štůraly na břevno. Do vedení mohli vzápětí jít i hosté, ale Köhlerovu dvojšanci zneškodnil také skvěle chytající Hamerlík.

S přibývajícím časem měli navrch hosté, jejich aktivní hra jim přinesla ovoce v závěru první třetiny. Branku z velkého tlaku vstřelil Tomáš Valenta, který využil odražený puk po Marušákově bombě a Zlín tak poslal do vedení.

Poslední periodu zahájili domácí aktivně, Krepsova dobrá šance, kdy zakončoval osamocen, ale k vyrovnání nevedla.

V čase 43:04 bylo hotovo. Bedřich Köhler ujel sám na Hamerlíka, provedl bravurní forhendovou kličku a zařídil již dvoubrankové vedení Zlína.

Domácí ještě zkoušeli s výsledkem něco udělat – Štůrala se musel otáčet proti jedovkám Klepiše a Růžičky, ale k brance to nevedlo.

A tak se ke slovu znovu přihlásili Berani. Pavel Kubiš předvedl ukázkový průnik a neméně kvalitní zakončení skrz obránce, na které Hamerlík neměl nárok. O chvíli později mohli hosté přidat ještě jednu branku, ale Říčka nastřelil pouze další břevno.

Zlín si tak odváží cenný skalp ze hřiště nejlepšího celku základní části Tipsport Exraligy.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec): Zápas nám nevyšel, Zlín hrál velice dobře. Od začátku utkání nám dělal problémy v našem obranném pásmu. Možná rozhodla ta přesilovka 5 na 3, která se nám nepovedla. Kdybychom dali gól nebo dva a následně na to skórovali, zápas by mohl vypadat úplně jinak. Zlín nepřestával hrát ani v poslední dvacetiminutovce a potvrdil, že v poslední době má velmi dobrou formu. My však nevěšíme hlavy. Čeká nás ještě jeden zápas, pak se začneme připravovat na play off.

Juraj Jurík (PSG Zlín): Bylo to velmi vyrovnané utkání, o vítězi rozhodla naše lepší střelecká produktivita. Za tři body jsme rádi, povedlo se nám porazit velmi silného soupeře. Je to pro nás dobrá příprava na play off.


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice