Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři podlehli Mladé Boleslavi, zlomila je druhá třetina

13.02.2015 · Daniel Ježek
Ve čtyřicátém šestém kole Oceláři na svém ledě přivítali desátou Mladou Boleslav. Slezané sice do duelu lépe vstoupili, ve druhé třetině ale třikrát inkasovali a nakonec Bruslařům podlehli. Branky domácích vsítili Erik Hrňa a Lukáš Žejdl.
46.kolo, pátek 13.2.2015
Třinec
Ml. Boleslav
2:5
Třetiny: 2:1, 0:3, 0:1  Branky a nahrávky: 8. Hrňa (Orsava), 11. Žejdl (Nosek, Polanský) – 19. Musil (Klimenta, Trška), 22. Jarůšek (TS), 25. Bárta (Vrbata, Klimenta), 26. Pacovský (Kašpařík), 59. Klimenta. Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Jindra, Zika. Vyloučení: 6:7, navíc Kočí (MBL) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5 200 (vyprodáno). Střely na branku: 29:30. Zblokované střely: 14:13. Hity: 21:12. Vhazování: 39:29. Průběh utkání: 2:0, 2:5.  
Hamerlík (Hrubec) – Klesla (C), Hrabal, Linhart, Galvas, Doudera, Nosek, Trončinský – Orsava, Kreps, Hrňa – Žejdl, Polanský (A), Dravecký – Ružička Š., Plíhal, Rákos – Matuš, Růžička Marek, Cienciala
Růžička Martin (Rittich) – Stříteský, Ovčačík (A), Robar, Kočí (C), Trška, Vidmar, Čermák – Látal, Musil, Klimenta – Jarůšek, Vrbata, Bárta – Mikulík, Kašpařík, Pabiška – Pacovský, Lenc

Komentář k zápasu

Do duelu mezi prvním týmem tabulky a desátým vstoupili lépe domácí Oceláři. Hráči s dráčkem na prsou v osmé minutě otevřeli skóre zápasu. Pasáž vyplněnou vyloučeními na obou stranách zužitkoval Erik Hrňa, který se dokázal prosadit při hře ve čtyřech na obou stranách.

Mladoboleslavští o několik okamžiků později darovali domácím dvojnásobnou početní výhodu, tu ale Oceláři ještě využít nedokázali. Už při hře pěti proti čtyřem se Slezané prosadit dokázali. Do konce hostujícího oslabení chyběla jediná vteřina, když Lukáš Žejdl přesně tečoval Noskův pas – 2:0.

S Bruslaři to v tuto chvíli nevypadalo příliš dobře, za další tři minuty mohl navíc udeřit Nosek. Brankář Martin Růžička ale další přesný zásah domácím nepovolil. Hosté se výrazně ke slovu přihlásili v samotném závěru první periody. Dosud bezchybného Hamerlíka střelou k tyči propálil Pavel Musil.

Vstřelená branka nalila Mladoboleslavským do žil novou krev, v úvodní pasáži druhé dvacetiminutovky to byli právě Středočeši, kteří určovali tempo hry. A na ovoce v podobě branek nemuseli dlouho čekat. Hned po minutě byl v dobré šanci faulován Richard Jarůšek, hostující forward si celou akci zopakoval při trestném střílení. Jarůšek nedal Hamerlíkovi šanci, střelou mezi betony srovnal stav zápasu – 2:2.

Hosté I nadále pokračovali ve zvýšené aktivitě, za další tři minuty se opět radovali. Vrbata předložil kotouč Michalu Bártovi, který ranou ze zápěstí propálil třineckého brankáře. A aby toho pro Oceláře nebylo málo, za necelou minutu opět inkasovali. Kašpařík namazal Dominiku Pacovskému, jenž z první navýšil vedení Mladé Boleslavi – 2:4.

Slezané se v dalším průběhu druhé třetiny pokoušeli o korekci nepříznivého stavu zápasu, k dispozici měli další dvojnásobnou početní výhodu. V ní hostujícího brankáře ohrožovali Štefan Ružička, David Nosek či Marek Trončinský, ani jeden pokus ale úspěšný nebyl.

Dvoubrankové manko si tak Oceláři přenesli do závěrečné periody, v úvodních minutách ale měla o něco vice ze hry hostující Mladá Boleslav. Po vyloučení Orsavy se do dobré šance dostal Jarůšek, jeho přihrávku na najíždějícího spoluhráče však zastavil Klesla. Slezané mohli vzápětí kontrovat protiakcí dvou proti jednomu, ta ale skončila střelou Hrni do připraveného Růžičky.

Hráči s dráčkem na hrudi v závěrečné desetiminutovce zápasu přidali na obrátkách, dlouho drželi hosty v jejich obranném pásmu. Vyloženou šanci si ale vytvořit nedokázali. Domácím nepomohla ani téměř tři minuty trvající hra bez brankáře, risk Třineckých naopak v předposlední minutě potrestal Tomáš Klimenta. Mladá Boleslav si tak po výhře 5:2 připisuje do tabulky velmi cenné tři body, Oceláři stále zůstávají na prvním místě.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec):„Z výkonu našich svěřenců jsme velmi zklamaní. První třetina ještě snesla nějaké měřítko, nehráli jsme v ní špatně. Pak jsme si ale nechali dát docela laciné branky. Od druhé třetině jsme ztráceli v pohybu, útočníci Mladé Boleslavi nám dělali velké problémy při napadání, měli jsme problémy se dostat za červenou čáru. Ač jsme si ve třetí třetině vytvořili nějaké šance na kontaktní gól, stále jsme tahali za kratší konec. Dnešní výkon nás posadil zpátky na zem, v Karlových Varech musíme hrát úplně jinak.“

Marian Jelínek (BK Mladá Boleslav):„Mě se zápas hodnotí těžce jelikož jsem plný emocí. Třinec byl posledním týmem, proti kterému jsme v sezóně nezískali ani bod. Jeli jsme do Třince proto s tím, že bod by pro nás byl malým zázrakem. Výhry si velmi ceníme, je to pro nás taková živá voda. Musím klukům poděkovat, předvedli jsme týmový výkon od brankáře počínaje až po posledního náhradníka. Po špatném úvodu se nám povedlo otočit zápas, za stavu 0:2 jsme se nepoložili. Povedlo se nám relativně rychle vyrovnat, pak i dostat do vedení. Věděli jsme o velké síle soupeře, naštěstí se domácím nepovedlo vsítit kontaktní gól. To by pro nás byla velmi kritická situace. Jsme velmi šťastní.“


×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice