Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Po dramatickém souboji poráží mladší dorostenci Spartu!

27.03.2014 · Martina Sikorová
Stejně jako včera, i v dnešním zápase si třinečtí mladíci dokázali vybojovat dvoubrankový náskok, o ten však Oceláři ale ještě v první třetině přišli. Do vedení se hráči s dráčkem na prsou dostali třikrát, napočtvrté už své jednobrankové vedení uhlídat dokázali. Rozhodující trefu si připsal obránce Grzegorz Radzienciak. Do turnajové tabulky si tak Oceláři připíší první tři body za výhru 5:4.
Turnaj, čtvrtek 27.3.2014
Třinec
Sparta Praha
5:4
Zlín
Třetiny: 2:2, 2:1, 1:1  Branky a nahrávky: 7. Molin (Najsar, Plitko), 9. Hladonik (Mach), 26. Roman (Hrehorčák, Valíček), 40. Hrehorčák (Kaukič), 45. Radzienciak (Kaukič, Roman) – 15. Janda (Sedliský, Michnáč), 20. Hrala (Safin, Komárek), 26. Zídek (Komárek), 44. Michnáč (Komárek). Rozhodčí: Honza - Brůžička, Otáhal. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 99. Střely na branku: 38:26. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.  
Prokop – Rufer, Imrich, Marguš, Krzak, Radzienciak, Mach, Krása, Valíček – Plitko, Molin, Stuchlík, Kaukič, Przybyla, Hrehorčák, Kalus, Matějka, Bárci, Roman, Najsar, Hladoník
Brízgala – Janda, Eliáš, Hanuš, Jeřábek, Horský, Sedliský – Zídek, Kadlec, Šrámek, Pšenička, Chlouba, Safin, Komárek, Hrala, Švarc, Davídek, Dubský, Michnáč

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupili lépe mladíci Sparty, ale z jejich úvodního tlaku se dokázali Oceláři vymanit a byli to oni, kdo otevřel skóre dnešního utkání. Po přesné přihrávce Najsara poslal puk za brankovou čáru Dominik Molin. A o chvíli později vedli třinečtí hráči už o dvě branky. Jan Hladonik vystřelil, sparťanský brankář puk neudržel a Hladonik tak dorazil svou střelu za jeho záda. Ale góly padaly i na druhé straně. V přesilové hře od modré prudce vystřelil Sebastian Janda a jeho střela prošla až do sítě. A 8 sekund před koncem první třetiny bylo vyrovnáno. V přečíslení dvou proti jednomu se po přihrávce Safina prosadil Kryštof Hrala.

Ve druhé třetině si ale vzali Oceláři své vedení zpět. V přesilové hře se po nádherné kombinaci prosadil Miloš Roman. Z časomíry uběhlo pouhých 49 sekund a bylo opět vyrovnáno. Václav Zídek z pravé strany vypálil a jeho prudký projektil skončil v třinecké brance. Poprvé do vedení se mohli v přesilovce pěti proti třem dostat Sparťané, puk však skončil v jejich brance. Po přihrávce Kaukiče se prosadil Patrik Hrehorčák a Oceláři tak odcházeli do šatny s jednobrankovým vedením.

I o toto vedení však mladíci s dráčkem na prsou ve třetí třetině přišli. Po objetí branky poslal puk střelou k tyči do branky Albert Michnáč, 4:4. Ale ani tento stav dlouho nevydržel. Od modré vypálil Grzegorz Radzienciak a propálil vše, co mu stálo v cestě. Sparta si ještě v závěru utkání vytvořila tlak, počtvrté už však vyrovnat nedokázala a Oceláři si tak připisují důležité tři body do turnajové tabulky.

Ohlasy trenérů

Mgr. Vlastimil Wojnar, HC Oceláři Třinec: Takže výborně takticky zvládnuté utkání z naší strany. Sparta je velice silný soupeř. Dneska zvítězila možná větší chuť po vítězství z naší strany a dodržování taktických pokynů. A samozřejmě obrovská chuť bojovat a uhrát tady tři body. Po neúspěšném zápasu s Jihlavou, kdy jsme propadli na celé čáře v efektivitě, se to dneska konečně zlomilo a kluci zabrali a vzali to za správný konec.