Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Plzeňská mizérie trvá, Oceláři na západě Čech prohráli

15.02.2012 · Michal Samiec
Přes úspěšný vstup do zápasu Třinečtí nedokázali vybojovat na ledě Plzně žádné body a odvážejí si na dalekou cestu zasněženou republikou porážku po divokém výsledku 5:7. Třinečtí dokázali v Plzni naposledy za tři body vyhrát 1. října 2006 a dnes se jednalo už o 14. utkání v řadě bez tříbodového vítězství.
48.kolo, středa 15.2.2012
Plzeň
Třinec
7:5
Třetiny: 1:1, 4:0, 2:4  Branky a nahrávky: 19. Pletka (Duda, Kovář), 21. Pletka (Kovář, Kaberle), 23. Stránský (Heřman, Mrňa), 24. Straka z tr. stříl., 36. Pletka (Duda, Kaberle), 55. Pletka (Duda, Kovář), 58. Straka (Kaberle) – 8. Varaďa (Bonk, Hrabal), 49. McGregor (Hrňa), 51. Orsava (Hampl, Hrabal), 54. Hampl (Ostřížek, Orsava), 59. Varaďa (Polanský, Novotný). Rozhodčí: Hrubý, Pešina – Pešek, Jelínek. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. Diváci: 5181. Střely na branku: 46:33. Průběh utkání: 0:1, 5:1, 5:4, 7:4, 7:5. 
Mazanec – Kaberle, Marušák, Modrý, St. Pierre, Jiří Hanzlík, Frolo, Vykoukal – Duda, Kovář, Pletka – Stránský, Straka, Kratěna – Dvořák, Pitule, Johnson – Petruška, Heřman, Mrňa – Havlíček.
Hamerlík (24. Vojtek) – Zíb, Hrabal, Richter, Novotný, Lojek, Klouček, Hudec – Kůrka, Bonk, Varaďa – M. Hořava, Polanský, Hrňa – Květoň, Peterek, Adamský – Hampl, Ostřížek, Orsava – McGregor.

Komentář k zápasu

Začátek utkání byl ve znamení vzájemného oťukávání, diváky zvedla ze sedaček až šance Pletky, který se ocitl sám před Hamerlíkem, ten jeho dvě dorážky dokázal lapit. Ocelářům se následně naskytla šance v podobě více než minutu a půl dlouhé dvojnásobné početní převahy, hosté s ní ale naložili prachbídně, v největší šanci pálil Klouček z levého kruhu hodně nepřesně. Vše si vyhradili vzápětí, když po pěkné stahovačce prostřelil Mazance Václav Varaďa – 0:1! Odpovědět mohl brzy Dvořák, sám před bránou byl však faulován. V následné přesilovce pálil pouze do betonu Hamerlíka Marušák. V závěru úvodního dějství mohl navýšit rozdíl ve skóre Hrňa, ale sám před poloprázdnou brankou nepochopitelně místo zakončení volil příhrávku, kterou zkrotil St. Pierre. A když pak v samostatném úniku neuspěl ani Adamský, potvrdilo se nedáš – dostaneš. Po pěkném ťukesu na jeden dotek se prosadil z mezikruží Václav Pletka – 1:1!

A stejný hráč se prosadil i po půl minutce prostřední dvacetiminutovky. Hamerlík nejistě vyrazil střelu Kováře a do odkryté klece napálil z ostrého úhlu touš právě Václav Pletka – 2:1! Hostující gólman si reputaci vylepšil po chvilce, kdy lapil povedené pokusy St. Sierra a Marušáka od modré. Nestačil však na dělovku Jana Stránského, který v situaci dvou na jednoho vymetl nechytatelně pravý horní růžek - 3:1! Ve čtyřiadvacáté minutě vyhnal Hamerníka na střídačku Martin Straka, jenž bez problémů proměnil nařízené trestné střílení po vhozené hokejce Zíba - 4:1! Martin Vojtek se uvedl velmi nejistým zákrokem, když střelu Dudy od půlky vyrazil nad sebe a dezorientován si málem černý nesmysl srazil do vlastní klece. Následně se ale vytáhl při oslabení, když zneškodnil střely z mezikruží v podání Straky a Pletky. Ke správnému hokeji patří i pěstní souboj a i na ten dnes došlo. Krásnou bitku nabídl Johnson s Květoněm, ve kterém na body zvítězil domácí borec. K dokonalosti chyběl domácím ještě hattrick a i toho se nakonec fanoušci dočkali. Nejprve Duda tečoval ránu od modré do břevna, aby v pokračující akci přihrál přes brankoviště Václavu Pletkovi, kterému stačilo pouze doklepnout za bezmocného Vojtka - 5:1! Ten se po chvilce musel činit nejprve proti nájezdu Kratěny a Dudy. Třinci toto dějství absolutně nevyšlo, Mazance ohrozil pouze dvěma pokusy od modré Lojek.

Tempo hry v poslední znatelně opadlo, do dobré příležitosti se na brankovišti dostal Adamský, ale Mazanec si místo u své pravé tyčky pohlídal, podobně jako ránu Lojka od modré. Zmar hostí nejlépe ilustrovala situace tří na jednoho, kdy Vykoukal dokázal šanci zmařit. Na mladého domácího gólmana si o chvilku později nepřišel ani Kůrka z mezikruží. Na opačné straně se sám před Vojtkem zjevil Kratěna, položil si ho, ale zamířil nepřesně. O mnoho lépe si vedl Bryan McGregor, který z první trefil přesně - 5:2! Devět minut před třetí sirénou se Oceláři dostali na dostřel. Hrabal se efektní i efektivní kličkou zbavil svého strážce, předložil najetému Jakubovi Orsavovi, který ač faulován, dokázal rozvlnit síťku - 5:3! Na rozdíl jediné branky snížil Zbyněk Hampl. Osamocen mezi kruhy nezaváhal - 5:4! Jenže Třinec zapomněl na zadní vrátka a prakticky vzápětí znovu inkasoval. Radek Duda přeložil přes obránce na Václava Pletku, který neměl problém přidat svůj dnešní čtvrtý zásah - 6:4! Ale napínavé podívané nebyl konec! Straka v závěru poslal svůj tým prakticky na dvě minuty do tří při smolném vyhozené kotouče mimo mantinely a Oceláři tlačili. Hrabalovu dělovku od modré dorážel těsně mimo Peterek, Kůrku z mezikruží po rychlém ťukesu vymazal Mazanec. Jen co se indiáni dostali do plného stavu, potvrdili vítězství. Kabele krásnou přihrávkou napříč útočným pásmem našel Martina Straku, který z první trefil brilantně - 7:4! Definitivní tečku za krásným utkáním udělal Václav Varaďa, na víc ale již hostům nezbyl čas - 7:5!

Ohlasy trenérů

Michal Straka (Plzeň 1929): Měli jsme výborný vstup do druhé třetiny, kdy jsme dali tři góly za čtyři minuty. I zbytek prostřední části jsme měli výborný. Měli jsme dobrý pohyb a množství šancí. Bohužel se nám vůbec nepovedla třetí třetina. Přestali jsme hrát naší hru. Každý si tam přidával něco svého a předržovali jsme puk. Propadali jsme ve středním pásmu a začali nám tam padat góly. Vůbec se nám nedařilo jejich přísun zastavit. Naštěstí se nám povedlo po time outu dát gól na 6:4. Ani to ale ještě nebyl konec. Po zbytečném faulu a po vyhození puku na střídačku od tak zkušeného hráče jako je můj brácha jsme šli do tří. V dlouhém oslabení nás ale podržel gólman Mazanec. Musíme se z toho poučit, protože takový výpadek by nás v dalších zápasech a hlavně play off mohl mrzet.

Jan Tlačil (Oceláři Třinec): V zápase jsme neproměnili dvě dlouhé přesilovky pět na tři a to hodně ovlivnilo celý jeho průběh. V první třetině jsme hráli přesně to, co jsme si připravili a měli jsme vývoj pod kontrolou. Ve druhé třetině bylo hodně vyloučených a my jsme se dostali pod tlak. Celá hra se nám nedařila podle představ a soupeř nám i díky využitým přesilovkám odskočil na rozdíl čtyř branek. Za stavu 5:1 jsme před třetí třetinou nesložili zbraně a šli jsme do ní s cílem se pokusit o zvrat. Musím před hráči smeknout, že to nezabalili a snížili na rozdíl jediného gólu. Bohužel pak přišla naše hrubá chyba a dostali jsme laciný gól na 4:6 a soupeř už si poté vedení pohlídal.

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice