Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Dvěma zápasy zakončíme skupinu poháru

16.08.2010 · Michal Samiec
Oceláři v minulém velmi náročném týdnu sehráli mimo trenčínského turnaje i první dva zápasy Tipsport Cupu. V obou byli úspěšní, a tak tento týden, kdy je čeká stejná porce zápasů, mohou rozhodnout o svém postupu do dalších pohárových bojů.

Situace v Tipsport Cupu

Ve skupině D, ve které hrají také Třinečtí, je odehrána právě polovina z plánované porce zápasů. Třinec, Vítkovice a Zlín mají sehrány dva zápasy, Kometa jeden a prvoligová Olomouc tři. Případné dvě výhry ze zápasů s Vítkovicemi a Zlínem by Ocelářům zajistily postup do semifinále poháru. K postupu by mohla stačit i menší porce bodů, avšak vše záleží na příznivé konstelaci ostatních výsledků.

Při pohledu na ostatní skupiny je zřejmé, že si velmi slušně vede Znojmo. To ve skupině A ve svých prozatímních dvou zápasech porazilo Spartu i České Budějovice a skupinu vede. Ve skupině B je zatím na čele díky lepšímu skóre klub z Mladé Boleslavi. Lídrem C-skupiny, ze které vzejde soupeř vítěze „třineckého“ déčka (semifinálový zápas plánován na 1. září), je prozatím Plzeň, avšak byly sehrány teprve tři z deseti plánovaných zápasů, vše tedy ještě může být úplně jinak.

Oceláři v přípravě

Oceláři na úvod přípravy hráli třikrát doma. V prvním srpnovém týdnu hostili Duklu Trenčín a prvoligové Znojmo. Proti Trenčínu se představila většina členů A-týmu loňského kádru a navíc posily jako Adamský, Havel nebo Varaďa. Hráli i někteří hokejisté bojující o své místo v sestavě, například obránci Kania, Dóczy a Vágner nebo kanadské útočné duo Lefebvre, McGregor. Oceláři v pohledném zápase nakonec urvali vítězství 3:1. Ve druhém zápase pak Třinečtí hostili Znojmo, v jehož dresu absolvuje přípravu několik členů širšího kádru Ocelářů. Za Třinec nastoupili vesměs hráči, kteří pod Javorovým absolvují hráčské testy, případně hráči loňské juniorky Ocelářů. Slezané se dlouho nemohli dostat do tempa, ale nakonec svého prvoligového soka udolali poměrem 5:2.

V minulém týdnu Třinec čekala pořádná porce pěti zápasů v pěti dnech. V prvních dvou zápasech v úterý a ve středu se představila opět sestava, jejíž základ by měl tvořit v příští sezóně kostru týmu. Oceláři porazili v zajímavých zápasech Kometu doma 3:1 a Olomouc na jejím ledě 7:4.

Následně tým odcestoval do Trenčína, kde od čtvrtku do soboty postupně hráli s Trenčínem (3:5), Nitrou (2:7) a Skalicí (3:5). Na tradičním turnaji pod hradem Matúše Čáka opět dostali příležitost spíše hráči, na jejichž zkoušení by jinak trenérské duo Marek – Kopřiva nemělo příliš času ani prostoru. "Výsledkově jsme nedopadli dobře, ale ukázaly se vlastnosti hráčů, když se hra nedařila. Turnaj splnil svůj účel. Mladí hráči dostali zabrat, byli pod tlakem, slovenská mužstva zde vesměs hrála v plných sestavách," komentoval turnaj Břetislav Kopřiva. Nadcházející zápasy Tipsport Cupu bere třinecké mužstvo prestižně. "V těžkých zápasech s Vítkovicemi a Zlínem chceme obstát. Na turnaj do Polska nebudeme brát hlavní mužstvo, více prostoru dostanou zase testovaní hráči," prozradil Kopřiva a naznačil, jaká část aktuálního kádru absolvuje turnaj v Sosnowci.

Bodování Třince v Tipsport Cupu prozatím se třemi body vede obránce Zíb (3+0), před útočníkem Květoněm (1+2) a dalším bekem Cartellim (0+3). V brance má díky pouhé jedné inkasované brance ze zápasu s Kometou lepší statistiky Hamerlík. Celkově je zatím nejlepším střelcem Třince kanadský útočník McGregor (4) před Zíbem a Polákem (3).

1. zápas Tipsport Cupu, úterý 10. 8. 2010
HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
Branky Třince: 7. Adamský, 16. McGregor, 60. Polák

2. zápas Tipsport Cupu, středa 11. 8. 2010
HC Olomouc – HC Oceláři Třinec
4:7 (0:1, 3:2, 1:4)
Branky Třince: 25., 48. a 60. Zíb, 3. Vágner, 21. Květoň, 42. Polák, 50. Kohn

Třinečtí ihned po zakončení bojů ve skupině Tipsport Cupu sehrají v rychlém sledu dva turnaje. Od čtvrtku do soboty v Sosnowci a následně se představí od pondělka 23. srpna v košické Steel Aréně.

Náš úterní soupeř – HC Vítkovice Steel

Vítkovice, náš třetí soupeř v Tipsport Cupu, jsou prozatím v přípravných zápasech i přes velkou obměnu kádru po loňské, úspěšné sezóně stoprocentní. Hrály doposud pět zápasů a všechny vyhrály. S Nitrou doma 2:1, s francouzským výběrem hráčů do 23 let 5:0, následně vyhrály i dva zápasy Tipsport Cupu a v pátek doma porazily korejským tým 6:3. Francouze a Korejce Vítkovice porazily i přesto, že za modro-bílé z velké části nastoupili mladíci ze širšího kádru nebo juniorského týmu.

V Tipsport Cupu prozatím Ostravané hráli stejně jako Třinec dva zápasy. V prvním duelu dokázali otočit zápas v Olomouci a také díky hattricku Juraje Sýkory vyhráli 4:3. Zápas se hrál ve stejný termín jako jiný zápas Vítkovic s Francouzi. Ve druhém zápase poháru pak Vítkovice doma pohostily Zlín a vyhrály i toto utkání, tentokrát poměrem 3:1. O góly se postaral Ujčík, Vrána a Klimek. V kanadském bodování Tipsport Cupu vítkovickou sekci prozatím vede Sýkora (3+0) před Vránou (1+2). V brance má lepší čísla Málek, který chytal druhý zápas se Zlínem. Nejlepším střelcem Vítkovic v přípravě celkově je spolu se Sýkorou Strapáč (3 branky), o gól méně dali Galajda se Svačinou.

1. zápas Tipsport Cupu, pátek 6. 8. 2010
HC Olomouc – HC Vítkovice Steel
3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
Branky Vítkovic: 23., 41. a 45. J. Sýkora, 24. Szturc

2. zápas Tipsport Cupu, čtvrtek 12. 8. 2010
HC Vítkovice Steel – PSG Zlín
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branky Vítkovic: 2. Ujčík, 23. Vrána, 31. Klimek

Vítkovice ještě po moravsko-slezském derby sehrají v rámci Tipsport Cupu zápas s Kometou, hrát se bude ve čtvrtek 19. 8. v ostravské ČEZ Aréně. Kromě zápasu v Třinci se oba regionální rivalové potkají ještě těsně před startem extraligy. V Ostravě se bude hrát v úterý 14. září.

Náš středeční soupeř – PSG Zlín

Zlínští mají prozatím v přípravě napilno podobně jako Třinec. Také již sehráli 7 zápasů – přesně s 50% bilancí. Začali remízou 3:3 se Spartakem Moskva, následovala domácí porážka od Skalice 3:5 a po dvou zápasech Tipsport Hockey Cupu podobně jako Oceláři hráli Rona Cup v Trenčíně. Tam se jim vedlo lépe než Třinci – prohráli pouze s vítězem turnaje z Nitry (3:4), ale porazili Skalici (6:3) a domácí Trenčín (4:1).

V Tipsport Cupu na úvod doma Berani porazili Olomouc 5:1, ale následně nestačili v Ostravě na domácí Vítkovice, podlehli 1:3. Kanadské bodování poháru prozatím vedou dvougóloví střelci Tomášové Linhart a Sýkora. V brance se v obou zápasech představila jednička týmu Jakub Sedláček. Celkově je v přípravě zatím nejlepším střelcem Zlína Tomáš Sýkora (4) před Filipem Čechem a Linhartem (po 3).

1. zápas Tipsport Cupu, úterý 10. 8. 2010
PSG Zlín – HC Olomouc
5:1 (1:0, 2:1, 2:0)
Branky Zlína: 38. a 54. T. Sýkora, 16. F. Čech, 39. Záhorovský, 41. Linhart

2. zápas Tipsport Cupu, čtvrtek 12. 8. 2010
HC Vítkovice Steel – PSG Zlín
3:1 (1:0, 2:0, 0:1)
Branka Zlína: 44. Linhart

Pro Zlínské je zápas s Oceláři třetím v rámci základní skupiny Tipsport Cupu. Po středečním zápase je čeká ještě závěrečný duel v brněnském Rondu, který se hraje až v úterý 24. srpna.

O zápasech

Druhý domácí zápas Tipsport Hockey Cupu, ve kterém Oceláři hostí oceláře z Ostravy, tedy tým Vítkovice Steel, začíná v úterý 17. srpna 2010 v 17 hodin hraje se samozřejmě ve Werk Aréně. Poslední zápas skupinové fáze poháru Tipsportu hrají Třinečtí ve Zlíně ve středu 18. srpna 2010 v 18 hodin. Hrát by se mělo na Zimním stadionu Luďka Čajky. Podrobný textový on-line přenos by měl být z obou zápasů dostupný na serveru onlajny.cz.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec