Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři nadělili Havířovu sedmičku!

22.09.2018 · Martina Sikorová
Mladí Oceláři vstoupili do zápasu proti AZetu skvěle a už po pětačtyřiceti sekundách se ujali vedení, které postupně navyšovali. Domácím se sice podařilo snížit na rozdíl dvou gólů, svěřenci trenéra Wojnara ovšem kontrovali dalšími přesnými zásahy a nakonec si došli pro vítězství 7:2. V Havířově se třinečtí mladíci radovali také z prvního úspěchu v nadstavbě a domů si tak přivezou čtyři body!
6.kolo, sobota 22.9.2018
Havířov
Třinec
2:7
Gascontrol Aréna
Třetiny: 0:2, 0:2, 2:3 - N 0:1  Branky a nahrávky: 42. Juhász (Mastič, Pawliczek), 44. Thiel – 1. Geidl (Indrst, Čmiel), 20. Indrst (Rufer, Havránek), 21. Čmiel (Indrst, Havránek), 28. Indrst (Rufer, Michálek), 50. Michálek (Pastor, Rufer), 56. Pastor (Urban), 60. Mikler (Šulák, Urban), 63. Rufer (Havránek, Michálek). Rozhodčí: Škrobák - Hanzlík, Bartoň. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 31:40. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 7:1.  
Štipčák (41. Ludvík) – Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Pindel, Juhász, Adámek, Pawliczek, Mastič, Žídek, Byčkov, Tomeček, Revaj, Janeček, Dufek K
Ochman – Radzienciak, Krzak, Rufer, Šulák, Michálek, Homola – Havránek, Králík, Krč, Tománek, Indrst, Pastor, Mikler, Geidl, Urban, Čmiel, Plandor, Macháček

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Hosté měli bleskový vstup do utkání a už na konci první minuty otevřeli díky Nicovi Geidlovi skóre. I v dalších minutách pak byli lepší a domácí k ničemu moc nepustili. Výkon AZetu se ale od druhé desetiminutovky postupně zvedal. Střelecké příležitosti měli Pawliczek a pak i Pindel, ale vyrovnání se neurodilo. Naopak, na konci třetiny se zase prosadili hosté, když bleskově za 7 vteřin využili přesilovku. Filip Indrst se dostal k dorážce na brankovišti a procpal puk za Štipčáka.

I do druhé třetiny vstoupili hosté vstřelenou brankou. Indrstovu střelu Štipčák neudržel ve výstroji a Matouš Čmiel měl s dorážkou do odkryté branky pramálo práce. V sedmadvacáté minutě šli Havířovští do tří, a i když Štipčák nejprve zlikvidoval dvě šance Michálka, nakonec hosté stihli svou dvojnásobnou přesilovku využít. Filip Indrst se dostal k dorážce na brankovišti a poslal počtvrté puk do havířovské branky.

Alespoň malou radost mohl na havířovské straně přinést Juhász, ale v poskytnuté výhodě těsně před polovinou utkání trefil z mezikruží jen tyč. Čtvrtá desetiminutovka přinesla oboustranně rychlý hokej, ale bez výraznějších šancí.

Úvod třetí části zápasu naopak vyšel domácím. Nejprve se k Lukáši Juhászovi dostal puk na brankovišti, havířovský kapitán si jej chladnokrevně po naznačení zakončení z forhendu přehodil na bekhend a poslal kotouč kolem Ochmana do odkryté branky. A pak hned za minutu obránce Jan Thiel napřáhl na modré čáře a puk po jeho bombě skončil v šibenici Ochmanovy branky.

Hosté reagovali oddechovým časem, což se ukázalo účinné. V devětačtyřicáté minutě přežili se štěstím situaci jeden na dva a z protiútoku sami udeřili. Po zmatcích před havířovskou brankou plácl do puku Jakub Michálek a zvýšil na 5:2. Jako přes kopírák to vypadalo o pět minut později. Zatímco Juhász ve výborné pozici neuspěl, na druhé straně si David Pastor narazil puk se zadním mantinelem a pak překonal Ludvíka.

Havířovský gólman předvedl v závěru základní hrací doby několik povedených zákroků, ale na střelu Šimona Miklera, který dostal nabito do mezikruží a svou střelu z první umístil přesně k tyči, nedosáhl.

Po vysoké porážce 2:7 mohli Havířovští získat alespoň bod v nadstavbě. Jenže svou šanci při přečíslení nevyužili. Naopak Oceláři využili chvíli na to potřetí přesilovou hru, když se prosadil prudkou střelou Filip Rufer.

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Dnes v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice