Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Pořádně jsem se zapotil, uznal Šimon Hrubec

21.09.2018 · Martin Stebel
Tohle nebyl lehký úkol. Po úvodních nezdarech Oceláři potřebovali nutně zabrat a získat vytoužené body. Nažhavený extraligový novic určitě nebyl snadným soustem, ale třinečtí díky bojovném výkonu zvítězili. První čisté konto sezony má ŠIMON HRUBEC, který správně poznamenal: "Každá brankářská nula samozřejmě těší, ale větší radost mám, že konečně není nula na našem bodovém kontě."

O úvodním náporu domácí Energie

Pořádně jsem se zapotil. Začátek nebyl z naší strany ideální. Hlavně v první třetině to byl pořádný hukot, kolem mě to lítalo, mnohdy to bylo o štěstí. Kluci ale střely výborně blokovali. Například Milan Doudera měl v jednom střídání snad tři zblokované střely.

O tlaku po dvou prohrách v sezoně

Říkali jsme si, že to jsou jen dva zápasy, před námi je dalších padesát. Opakovali jsme si, že nějaké body určitě přijdou a nejlépe by bylo, získat je už teď. Je dobře, že se to povedlo zrealizovat. Ze dvou zápasů jsme měli nula bodů, proto jsme si nemohli dovolit někoho podcenit či koukat na to, že soupeř přišel z první ligy. Vary hrají poctivý bruslařský hokej, tím jsou známé. Energie předvedla výborný výkon, ale nám se podařil první gól, což bylo asi rozhodující. Pokud by se nám nepodařila druhá branka, mohlo to být ke konci dost zajímavé.

O nutnosti cestovat na zápasy den předem

Oceláři jsou pověstní tím, že mají v rámci extraligy nejdelší tratě. Tady není o čem přemýšlet. Pokud bychom jeli v den zápasu, tak bychom se pořádně rozhýbali asi až okolo třicáté minuty. To by už ale taky domácí mohli vést třeba 3:0. Pokud bychom v den zápasu cestovali do tak vzdálené destinace, tak by skoro nemělo význam hrát.

O vlastním čistém kontu

Nula pochopitelně potěší, je to vždy unikátní záležitost. Pokud by člověk bral čisté konto jako samozřejmost, nebylo by to dobré. Je to ale zásluha celého týmu. Několikrát to dnes bylo o štěstí, puk šel od brusle některého beka do mého betonu. Hlavně mám radost, že konečně po dnešku není nula na bodovém kontě našeho týmu. To je určitě důležitější statistika.

O aktivní podpoře ocelářských fanoušků během utkání

Klobouk dolů, že vážili tak dlouhou cestu. Musíme naším fanouškům moc poděkovat, snad nás podpoří taky během neděle v Liberci a znovu je potěšíme.

Foto: Kateřina Macečková

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice