Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Gólman Hrubec vstřelil hattrick

20.06.2018 · Redakce
Třinečtí Oceláři mají za sebou druhý ze třídílné série letních fotbalových zápasů a brankář Šimon Hrubec opět ukázal, že si s kopačkami na nohou rozumí výborně. Takřka po roce zaznamenal ve fotbalovém utkání hattrick a nic na tom nemění ani fakt, že v konečném důsledku jen zmírnil porážku s Jablunkovem na 3:7.

Extraligoví vicemistři představili na hřišti v Jablunkově oproti svému premiérovému fotbalovému utkání ve Vojkovicích čtyři nové tváře. Jedna z nich, brankář Šimon Hrubec, se stala rovnou hvězdou zápasu, když hokejový gólman vstřelil všechny góly třineckých Ocelářů.

„Upřímně? Byl jsem rád, že jsem vůbec doběhl k bráně. Tréninky teď máme šíleně náročné, takže proto ten konečný výsledek. A co se týká hattricku, ono je to podobné jako s chytáním. V brance Vás to buď trefí anebo netrefí a v útoku to buď trefíte anebo netrefíte,“ směje se hokejovým povoláním gólman Ocelářů.

Diváky nadchnul svým výkonem nejen Šimon Hrubec, ale i místní hlasatel. Ten označil jako kouče fotbalového týmu Ocelářů Jana Lamacze, který v hokejové sezoně plní obvykle roli kustoda. Po konci utkání tak „Jéňa“ absolvoval pravděpodobně i svůj první rozhovor v životě.

„Má premiéra se bohužel nepovedla. Hned po závěrečném hvizdu jsem v kabině klukům oznámil, že rezignuji na kouče tohoto týmu :-), ale že bych rád pokračoval jako kustod a masér hokejového mužstva. Vzhledem k tomu, že sám neumím kopnout do balonu, tak je mi určitě bližší má obvyklá hokejová práce, kdy se o ty kluky starám, kdy vím, co potřebují, to je pro mě jednodušší.“

Nicméně i tak jsme Jana Lamacze donutili ke zhodnocení celého střetnutí, ve kterém Oceláři prohrávali v poločase jen 1:2. A také s touto rolí si hokejový kustod a dočasný fotbalový trenér v jedné osobě bez problémů poradil.

„Nastoupili jsme dobře, začátek byl dobrý, byli jsme nahecování :-). I když je to přátelský zápas, šlo o prestiž. První gól, dostal Martin Adamský na bližší tyčku, pak jsme vyrovnali výborným důrazem Šimona Hrubce, který nás dnes podržel jako hrotový útočník. Do konce poločasu jsme dostali druhý gól po hrubé individuální chybě na levé obraně, kdy znova na stejnou tyč dostal Áda gól :-). Něco jsme si k tomu na lavičce o přestávce řekli, měli jsme nějakou taktiku připravenou, že to vyrovnáme, že půjdeme minimálně pro ten bodík dneska :-), ale nepovedlo se, no. Pak nám to tam napadalo, už to nešlo moc zastavit. Na konci už nám vinou těžkého hokejového tréninku v posledních dnech ubývaly síly, protože fakt těžce trénujeme. I zítra máme dvoufázový trénink, ale jsem rád, že Šimon dal hattrick. V hokejovém světě se říká, že jak končíš tento zápas, tak začínáš druhý, tak doufám, že se to příště potvrdí,“ dodává napůl vážně a napůl v legraci Jan Lamacz.

Další fotbalové utkání sehrají třinečtí Oceláři 7. srpna. Uskuteční se v Bystřici, kde se střetnou s vlastními fanoušky.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice