Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Tomáš Marcinko zůstává i nadále Ocelářem!

22.01.2018 · Klub
Třinečtí Oceláři uplatnili opci na Tomáše Marcinka. Devětadvacetiletý útočník, který byl nedávno nominován do slovenského týmu pro olympijské hry v Pchjongčchangu, zůstane pod Javorovým minimálně do 30. dubna 2019.

Tomáš Marcinko je druhým nejproduktivnějším Ocelářem i druhým nejlepším střelcem týmu v této sezoně. Svými výkony zaujal hned od úvodu tohoto soutěžního ročníku, kdy společně s Martinem Růžičkou a Danielem Rákosem vytvořil nejobávanější útočnou řadu slezského klubu. Přínos slovenského forvarda pro tým si pochvaluje i trenér Václav Varaďa. "Já jsem samozřejmě hrozně rád, že se Tomáš objevil v tomto klubu. Hodně jsem o něj v létě stál a musím říct, že přinesl přesně to, co nám tu dřív chybělo. Mám radost, že Tomáš spojil svou blízkou budoucnost znovu s naším klubem a bude u nás pokračovat minimálně také v příští sezoně. Věřím, že ve výkonech, kterými se tady uvedl, bude pokračovat."

Letošních výkonů 193 cm vysokého forvarda, který je nejčastěji skórujícím Ocelářem v přesilových hrách, si všimli také stavitelé slovenského týmu pro olympiádu v Pchjongčchangu.

"Od prvního dne se cítím v klubu, ve městě i v tomto prostředí skvěle. Je tu všechno zabezpečené na nejvyšší úrovni, můžu se soustředit jen na hokej. Česká liga je velmi kvalitní a jsem rád, že můžu působit v jednom z top klubů této soutěže. Pochvaluji si to tu, máme výborný tým, sezona je v plném proudu a blíží se její vrchol, kde bychom chtěli být úspěšní. Já věřím, že budeme, takže z tohoto pohledu jsem rád, že už teď mám jasno, že vím, že tady budu působit i nadále," uvedl Tomáš Marcinko,.

Výjimečnost rodáka z Popradu pro současný tým Ocelářů spočívá také v úspěšnosti na vhazování. Marcinko absolvoval nejvyšší počet buly ze všech extraligových hokejistů a je druhým nejlepším hráčem z celé soutěže v počtu vyhraných vhazování. "Tomáš nás přesvědčil svými výkony i přístupem nejen v zápasech, ale i v tréninku. Důležitým faktorem každého hráče jsou charakterové vlastnosti a také zde jsme došli k jednoznačnému názoru, že bude pro nás a pro kabinu přínosem i v příští sezoně," uzavřel sportovní ředitel klubu Jan Peterek.

×
Odehrané v 17:30 | Jun.
HC Kometa Brno
HC Oceláři Třinec