Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Junioři zvládli bitvu s Motorem!

20.10.2017 · Martina Sikorová, Klára Červená
Na jihu Čech přitom Oceláři nezačali nejlépe a brzy inkasovali. Zhruba v polovině úvodní části srovnal Adam Flok, domácí měli ale připravenou rychlou odpověď a do kabin se šlo za stavu 1:2. V dalším průběhu hry ovšem třinečtí junioři otočili zápas na svou stranu, na což už Motor reagoval pouze snížením.
11.kolo, pátek 20.10.2017
České Budějovice
Třinec
3:4
Budvar aréna
Třetiny: 2:1, 0:2, 1:1  Branky a nahrávky: 4. Dosek (Rolínek), 17. Dosek, 55. Tejko – 10. Flok (Raška, Peterek), 30. Plitko (Mach, Raška), 35. Irgl (Puzoň, Strakoš), 48. Najsar (Molin). Rozhodčí: Horák - Kreuzer, Zíka. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 27:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.  
Březina - Grauer, Rákosník, Doktor, Dosek, Brabec, Dudáček - Rolínek, Matys, Bláha, Prášek, Kaisler, Tejko, Kronus, Dančišin, Kouba
Loubal - Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Homola - Strakoš, Plitko, Mach, Puzoň, Irgl, Peterek, Raška, Flok, Papaj, Najsar, Molin

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Již první perioda začala velmi dravě. Domácí vybojovali puk, snažili se ho udržet, co nejdéle to šlo a tato taktika se setkala s úspěchem. V první třetině totiž domácí Třinec hravě přehráli. Po nátlaku na Oceláře se na počátku čtvrté minuty utkání trefil Stanislav Dosek.

O tři minuty později vyzkoušel Loubala skvělou střelou i Grauer, nicméně gólman tentokrát uspěl. Radost domácím ale nevydržela dlouho. V desáté minutě totiž Motoru vsítil gól Adam Flok.

V sedmnácté minutě se po nátlaku na domácí branku utrhl Stanislav Dosek a poslal puk do Loubalovy sítě, čímž si připsal již druhý gól v utkání. O minutu a půl později se pokusil skórovat i Bláha, kotouč však proletěl těsně kolem brankové čáry a první část utkání tak skončila za stavu 2:1.

Ve druhé třetině se Oceláři zvedli a dostali Motor pod tlak. V šestadvacáté minutě si s tím ještě obrana domácích poradila, o chvíli později se ale trefil Daniel Plitko. To hostům vlilo do žil novou energii, nicméně Březina svou síť hrdinně bránil.

Pět minut před koncem třetiny ale ukázali krásnou spolupráci Puzoň s Irglem. Puzoň se dokázal krásně zorientovat v šarvátce před brankou a přesnou střelou přihrál puk Lukáši Irglovi, který ho už jen doklepl do sítě a poslal tak Třinec do vedení. Těsně před koncem periody Motor zabojoval. Například Dosek se pokusil o hattrick, ale bohužel se jeho snaha nesetkala s úspěchem.

Hosté se vrhli do boje ještě nabuzení z předchozí periody. Nejprve znovu zkusil své štěstí Irgl, nicméně netrefil Březinovu branku. Jihočeští hokejisté se ale nenechali zahanbit. Krásná akce domácího útoku byla zmařena Loubalovým rychlým zákrokem. O chvíli později se do další pěkné akce pustil Grauer, avšak jeho střela skončila mimo.

Další příležitost Motoru zhatila obrana Ocelářů, když proti domácím rázně zakročila. Dvanáct minut před koncem si ale třinečtí hráči pojistili vítězství. René Najsar zpracoval přihrávku od Michala Papaje a zvýšil tak náskok hostů.

Pět minut před koncem utkání se ještě podařilo snížit náskok Miroslavu Tejkovi, když si ukázkovou střelou poradil s Loubalem. V posledních minutách se Jihočeští ještě zvedli a bojovali ze všech sil, nicméně ani to k vítězství Motoru nestačilo a utkání tak skončilo vítězstvím Ocelářů.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice