Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Vítej hokejová Evropo! Oceláři na úvod CHL hostí Esbjerg

24.08.2017 · Martin Stebel
Dlouho očekávané utkání je tady! Hokejová Liga mistrů zahajuje svůj čtvrtý ročník a už potřetí v něm nebudou chybět třinečtí Oceláři. V zahajovacím střetnutí na ně čeká dánský šampion z Esbjergu. Nenechte naše mužstvo ve štychu, přijďte červenobílé v pátek do WERK ARENY povzbudit a hlasivkami dotlačit k prvním evropským bodům!

V základních skupinách je nově 32 týmů rozděleno do osmi skupin po 4 týmech, které se střetnou dvakrát každý s každým. Do osmifinále postupují pouze dva nejlepší z každé skupiny. Oproti minulým sezonám by Champions Hockey League měla mít vyšší úroveň hry, jelikož se do ní kvalifikují kluby jen sportovní cestou, nikoli díky zakládajícímu členství.

ESBJERG ENERGY

Aktuální dánský mistr sídlí v městě, které má zhruba 70 tisíc obyvatel a leží na jihozápadním pobřeží Jutského poloostrova. Současný klub byl založen teprve v roce 2005 a je vlastně pokračovatelem organizace, která vznikla v roce 1964. Po přelomu století hráli pod hlavičkou Esbjerg Ishockey. Výrazný herní a výsledkový progres lze vysledovat v posledních dvou sezonách, kdy ve své zemi pokaždé vystoupali na příčku nejvyšší. Celkově už tento klub získal sedm dánských titulů.

Hokejovou Ligu mistrů si vyzkoušeli v minulém ročníku, ale nebylo to příliš povedené vystoupení. Esbjerg skončil ve skupině na posledním třetím nepostupovém místě, když v celkovém resumé nestačil na švýcarský Zug a finský tým IFK Helsinky. Letos jsou však ambice Dánů o něco vyšší, což ostatně na jaře potvrdil hlavní trenér Mark Pederson.

"Máme těžkou skupinu, ale nebojíme se. Švédský hokej známe, je tam velká kvalita a HV71 bude favoritem. Český hokej stále produkuje výborné hokejisty a Třinec má určitě silný tým. Mannheim má mezinárodní mužstvo a tohle bude skvělý soupeř. Chceme těžit z loňských zkušeností a zkusíme všechny soupeře potrápit," řekl 49letý kanadský kouč po losu základních skupin CHL během letošního mistrovství světa v Kolíně nad Rýnem.

Ke známějším hráčům dánského mužstva patří kanadský obránce Nick Crawford, který před sezonou přišel z rakouského Dornbineru, v útoku si pak Oceláři budou muset dát velký pozor mimo jiné na silového centra ze země javorového listu Carsona McMillana, který kdysi hrával NHL v dresu Minnesoty Wild. V generálce na letošní Ligu mistrů Esbjerg vyhrál v sobotu na ledě bývalého účastníka této evropské soutěže SønderjyskE 4:1.

Aktuální kádr Esbjergu: Nicolaj Henriksen, Mathias Seldrup – Anders Krogsgaard, Jannick Christensen, Nick Crawford, Phillip Bruggisser, Anders Koch, Jeppe Vinther, Taylor Fleming – Colin Vock, Sune Hjulmand, Andreas Gruntvig, Søren B. Pedersen, Carson McMillan, Esben Nielsen, Niklas Andersen, Felix Scheel, Christian Wejse, Alexis Loiseau, Henrik Mærsk Clausen, Michael Fine.

HC Oceláři Třinec

Vítězství na trenčínském Rona Cupu dodalo Ocelářům potřebné sebevědomí, každému je však jasné, že nyní je čekají náročnější bitvy. Hlavní trenér Václav Varaďa nechce podcenit žádný detail a spolu s celým realizačním týmem je na evropské měření sil vzorně připraven: "Máme dostatek studijního materiálu ohledně všech soupeřů v Lize mistrů. Esbjerg bude hodně houževnatý tým, který hraje velmi jednoduše. Jsou silní na kotouči, výborně bruslí, budou hrát fyzicky náročný hokej," popisuje přednosti dánských šampiónů.

Při veškerém respektu a úctě k Esbjergu si je však vědom síly třineckého mužstva: "Myslím si, že na soupeře jsme velmi dobře nachystáni. Všechny zápasy v přípravě jsme zatím odehráli na tři pětky, do toho jsme hodně trénovali, zátěž byla opravdu velká. Nyní už síly rozložíme do čtyř formací a budeme chtít nasadit tempo, které bude zapotřebí pro celých šedesát minut. Potěšující zprávou je, že všichni naši hráči jsou zdravotně v pořádku. Už nyní mohu říct, že sestava pro nedělní zápas nebude úplně stejná jako v pátek. Do sestavy se vejde jen dvacet hráčů a chceme ještě vyzkoušet různé varianty. Přál bych si, abychom oba víkendové zápasy odehráli v co nejvyšším tempu," prozradil před startem pátečního utkání Václav Varaďa.

Aktuální kádr Ocelářů:

Brankáři (2): Peter Hamerlík, Šimon Hrubec

Obránci (8): Marian Adámek, Milan Doudera, Filip Haman, Bohumil Jank, Lukáš Krajíček, Tomáš Linhart, David Musil, Vladimír Roth.

Útočníci (14): Martin Adamský, David Cienciala, Vladimír Dravecký, Erik Hrňa, Zbyněk Irgl, Michal Kovařčík, Ondřej Kovařčík, Tomáš Marcinko, Jakub Petružálek, Jiří Polanský, Daniel Rákos, Marek Růžička, Martin Růžička, Vladimír Svačina.

Informace k utkání:


Připomínáme, že majitelé permanentních vstupenek mají vstup na všechny domácí zápasy Champions Hockey League volný. Pokladny WERK ARENY budou otevřené v den utkání, dvě hodiny před úvodním buly. Cena vstupenky je 50 Kč.

×
Dnes v 18:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice