Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost je v semifinále!

09.03.2017 · Martina Sikorová
T Ř I N E C - Z ledu Pardubic si třinečtí mladíci přivezli možnost ukončit sérii v nejkratším možném čase a také tak učinili. Dynamo se sice z nařízeného trestného střílení ujalo vedení, Oceláři ovšem čtyřmi góly otočili průběh na svou stranu a vybojovali si postup do semifinále. Skvělá práce!
ČF2, čtvrtek 9.3.2017
Třinec
Pardubice
4:1
MINI WERK ARENA
Třetiny: 1:1, 1:0, 2:0  Branky a nahrávky: 19. Peterek (Raška), 31. Przybyla (Krzak, Molin), 50. Peterek (Najsar, Krzak), 60. Havránek (Homola) – 15. Bucek (TS). Rozhodčí: Kašík - Hanzlík, Lukš. Vyloučení: 4:6, navíc za faul Krzaka (TRI) nařízeno TS (proměněné). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 23:39. Průběh utkání: 0:1, 4:1.  
Ochman – S. Radzienciak, Krzak, Rufer, Timotej Marguš, J. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Čmiel, Tománek, Indrst, Przybyla, Peterek, Raška, Plandor, Papaj, Najsar, Molin
Vlk – Trejbal, Leder, Oliva, Žouželka, Mert, Javůrek, Blažej – Machač, Pochobradský, Antoníček, Kostka, Chára, Blümel, Černý, Koffer, Bucek, Matýs

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do utkání nastoupilo aktivněji Dynamo a po zakončení Matěje Blümela zůstal puk před odkrytou klecí, Oceláři jej ale stihli odklidit do bezpečí včas. A stejný hráč se nemohl radovat ani vzápětí. Útočník se sedmnáctkou na dresu se ocitl sám před Ochmanem, z těsné blízkosti se ovšem neprosadil ani tentokrát. Poté došlo k sérii vyloučení a při přesilové hře Třince se do akce jeden na jednoho řítil Dan Przybyla, ke změně na světelné tabuli ale nedošlo.

V patnácté minutě se prvního gólu dočkali hosté. Unikajícího Jiřího Bucka podrazil Filip Krzak a rozhodčí nařídil trestné střílení. Z něj Jiří Bucek přesnou ranou překonal gólmana Ocelářů a Dynamo šlo do vedení. Třinečtí mladíci ovšem dokázali poměrně rychle srovnat krok. Adam Raška obral pardubického hráče o puk, nasměroval jej před branku a Jonáš Peterek nezaváhal. Jen pár sekund před první sirénou mohli jít hosté znovu do vedení, Michal Pochobradský ovšem v mezikruží vhodný moment ke střele prováhal.

Také vstup do prostřední části vyšel lépe Dynamu. Michal Machač obdržel krásnou přihrávku od mantinelu a rázem se ocitl sám před Ochmanem, branku ale z blízka netrefil. Krátce nato dostali svěřenci trenéra Břetislava Kopřivy k dispozici dvě početní výhody a tu druhou nakonec dokázali využít. Po přihrávce Filipa Krzaka střílel Dan Przybyla a pardubickému gólmanovi propadl puk nad ramenem do sítě. Hosté se snažili rychle srovnat z pořádného závaru, prostrkat kotouč za čáru se jim ovšem nepovedlo.

Na začátku třetí třetiny vyděsil své spoluhráče Radek Ochman. Třinecký gólman zůstal po jednom zákroku nehybně ležet na ledové ploše, nakonec ale byl schopen dochytat utkání až do konce. Pardubice pokračovaly v aktivní hře, vyrovnat se jim ovšem nepodařilo a v čase 49:12 prohrávali už o dva góly. Útok Reného Najsara se ještě hostům podařilo zastavit, vzápětí se ovšem kotouče ujal Jonáš Peterek a s pomocí brankové konstrukce jej napálil do sítě.

Poté musely Pardubice do čtyř a málem se dočkaly snížení. V útočném pásmu zůstal Michal Pochobradský, Ochman si ale jeho ránu z prostoru před brankou pohlídal. A neúspěchem skončila také akce Adama Rašky. Útočník s dvaatřicítkou na dresu objel branku a poté hledal Jonáše Peterka, k němu se ale puk nedostal. Vzápětí tedy musel znovu zasahovat Ochman, jenž si pohlídal únik Jakuba Černého a také prudkou střelu Filipa Koffera z mezikruží.

V samém závěru sáhli hosté ke hře bez brankáře a v šesti hráčích si vytvořili slušný tlak, puk ale za záda Radka Ochmana neprošel. Pouhé dvě sekundy před sirénou navíc trefil prázdnou klec Marek Havránek a stvrdil postup Ocelářů do semifinále. Naopak pro Dynamo letošní sezóna skončila.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice
HC Oceláři Třinec
×
Dnes v 17:00 | Jun.
HC Oceláři Třinec
HC Kometa Brno