Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Jiří Raszka: Byla to pro nás velká škola

30.08.2016 · Ondřej Kuchař, Martina Sikorová
Druhý ročník President Cupu svěřencům trenéra Raszky příliš nevyšel. Mladí Oceláři zakončili turnaj s negativní bilancí jediné výhry a čtyř proher, což je zařadilo až na úplný konec tabulky.

Poslední zápas na turnaji jste sehráli proti karlovarské Energii. Vedli jste o dvě branky, nakonec jste ale prohráli 4:5. Co se stalo?

"Myslím, že to byla klasická lekce z produktivity. Soupeře jsme přehrávali, pětapadesát minut to byl podle mého názoru jednoznačný zápas. Oproti utkání s Finy jsme si plnili taktické věci, kluci drželi posty a dobře napadali, hrálo se víceméně u nich. Ale ten, kdo na tom zápase byl, tak viděl, že jsme absolutně nemohoucí ve využívání šancí a to se táhne celou přípravu. Za stavu 3:1 jsme měli dva samostatné nájezdy, dvě gólovky z mezikruží a místo, abychom ještě více odskočili a zápas uklidnili, tak nedáme a dostaneme na 3:3, což soupeře nakoplo."

Do kabin se tedy odcházelo za vyrovnaného stavu. Co jste hráčům v kabině říkali před poslední částí zápasu?

”Říkali jsme jim, ať neblázní, že je pořád dost času a že šance jsou, akorát je musíme využívat. Bohužel jsme zase udělali chybu, pustili soupeře do samostatného nájezdu a oni ukázali, že jsou schopni vytěžit z minima maximum. Vzápětí jsme inkasovali další, což nás položilo. Škoda toho závěru, kdy jsme tlačili, ale nepovedlo se nám vyrovnat.”


Jak zní celkové hodnocení turnaje?

"Osmé místo je samozřejmě neúspěch, ale z celkového hlediska jsem strašně rád, že jsme tento turnaj odehráli. Když to vezmu za sebe, tak to pro nás byla velká škola a všechny zápasy měly obrovskou kvalitu. Myslím, že v lize, hlavně v první části, bude mít takovou kvalitu třeba jen jeden zápas. Pro nás je lepší, když kluci odehrají kvalitní utkání, kde se vydají ze všech sil a třeba i prohrají. Škoda prvního zápasu s Lokomotivem, kdy jsme vždycky dotáhli, ale hned nato jsme dostali gól. Tam jsme mohli vyhrát a zase to mohlo vypadat. Máme ještě týden na přípravu, snad do ligy vstoupíme líp."

Zatímco loni končili mladí Oceláři se stříbrnými medailemi, letos se propadli až na poslední místo. Je to slabším ročníkem v této sezóně?

"Neřekl bych, že je to slabší ročník. Přestože nás třeba loni soupeři v zápasech přehrávali, byli jsme schopni to ustát, nedostávali jsme zbytečné góly a byli jsme produktivnější. Nebyli jsme lepším soupeřem, ale z minima jsme vytěžili maximum. Letos je to propadák, ale myslím, že jsme sehráli více kvalitnějších zápasů než loni."

Často jste dostali několik gólů během krátkého časového úseku. Čím si to vysvětlujete? Mohla svou roli hrát i nekoncentrovanost?

"Je možné, že to bylo nekoncentrovaností. I když po gólu jde vždycky na led jiná pětka, která by na to měla být připravená. Možná se ještě někteří kluci nesrovnali s přechodem do mladšího dorostu. My se na každý gól nadřeme, naopak strašně lacino inkasujeme. Hodně gólů jsme soupeřům darovali individuálními chybami, kdy jim to namažeme ve svojí třetině, nebo si nepohlídáme hráče. V přípravě nás asi žádný soupeř nepřehrál, jenže jsme nedůrazní, prohráváme osobní souboje a z toho plynou chyby."

×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
HC Motor České Budějovice
×
Odehrané v 17:30 | Dor.
HC Oceláři Třinec
HC Dynamo Pardubice