Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Jaroslavl v nervy drásajícím finále přetlačila Spartu až po nájezdech. Bronz bere CSKA

28.08.2016 · Ondřej Kuchař
TŘINEC - Finále President Cupu 2016 ovládl Lokomotiv Jaroslavl, který v souboji o zlato přetlačil Spartu Praha až po nájezdech, když po 65 minutách byl stav nerozhodný 2:2.

Pražané museli v utkání dvakrát dotahovat jednobrankový náskok soupeře. Až v 58. minutě vyrovnal nejlepší útočník turnaje Marcel Čížek. Po pětiminutovém prodloužení tři na tři dospělo finále až k nejnapínavějšímu možnému rozuzlení - dovednostní disciplíně v podobě samostatných nájezdů.

V těch si Sparta vylámala zuby na brankáři Zajcevovi, který pochytal všechny tři pokusy. Hráči Lokomotivu naproti tomu jednou uspěli. Autorem zlaté trefy se stal Maxim Běrezkin.

"Bojovali jsme jeden za druhého, bez toho takový turnaj nejde vyhrát," hodnotil po zápase trenér Jaroslavle Anton Danilov. Zlatý tým teď čeká mnohahodinová cesta vlakem až domů. Slavit v něm prý ale nebudou.

"U nás to není jako v Česku, pivo nepijeme a kluky máme hodné. Do poháru si nalijí čistou vodu a ve vlaku už budou jen odpočívat. Za pár dnů nás čeká první zápas ruské ligy," usmíval se ruský kouč.

Spokojený však byl i trenér poražené Sparty Jaroslav Nedvěd. "Z naší strany to byl vynikající turnaj. Neprohráli jsme ani jednou v základní části. Kluci celý turnaj příkladně odmakali a ode mě slyšeli jen slova chvály. Moc bych chtěl taky poděkovat organizátorům turnaje, byl to nejlepší turnaj, jaký je v téhle kategorii k mání," dodal Nedvěd.

CSKA nadělilo Vítkovicím třináct gólů

Bronzovou medaili ukořistil loňský vítěz turnaje, CSKA Moskva, která rozdrtila Vítkovické mladíky 13:3. V první třetině přitom Ostravané vedli a do šaten si po dvaceti minutách odnášeli skóre 2:2. Pak ale přišla ruská kanonáda, která se zastavila až na čísle třináct. "CSKA bylo o třídu jinde než my. Popravdě jsem ale za takovou facku paradoxně rád. Hráčům jsem v kabině říkal, že to, co ošidí v tréninku, je pak v zápase vidět. Za celý turnaj bych chtěl ale kluky pochválit," řekl po zápase vítkovický kouč Radek Philipp.

Naštvaný však byl na své svěřence za nástup do třetí třetiny, kde inkasovali šestkrát v šesti minutách. "To jsem ještě nikdy nezažil, všechno je ale jednou poprvé. Neřekl bych, že šlo o naše polevení, spíše Moskva ukázala svou sílu a dominanci. Možná jsme ji našim do té doby bojovným výkonem nas*ali," usmíval se Philipp.

Zklamaným týmem turnaje byli nakonec domácí třinečtí dorostenci. Ti po včerejší porážce od finského Espoo dnes nestačili ani na Karlovy Vary a po výsledku 4:5 obsadili poslední osmé místo. "Byl to z naší strany nepovedený turnaj. Ve většině zápasů jsme vedli, byli jsme aktivnější, ale v koncovce jsme byli neuvěřitelně špatní. Na každý gól jsme se hrozně nadřeli, což pak korunoval poslední zápas s Vary, které jsme jasně přehráli, ale stejně prohráli," hodnotil třinecký kouč Jiří Raszka.

Výsledky:

HC Sparta Praha - Lokomotiv Jaroslavl 2:3 po s.n.

Branky a nahrávky: 31. Pšenička (Vitouch, Bureš), 58. Čížek – 22. Saveljev (Bychkov), 55. Gutik, rozh. náj. Maksin Běrezkin.

HC Vítkovice Steel - CSKA Moskva 3:13

Branky a nahrávky: 5. Kylnar (Smička, Vojtovič), 14. Zapletal (Vojtovič, Smička), 33. Vojtovič (Lednický) – 9. Oleinik (Chernov, Arbuzov), 12. Mukhanov, 26. Abramov (Chernyy), 29. Mukhanov (Yudin, Russu), 29. Chernov (Chernyy), 31. Butsaev (Abramov, Khulapov), 41. Chernov (Guskov, Chernyy), 42. Andreev (Abramov), 44. Abramov (Shindiakin), 45. Oleinik (Arbuzov), 46. Butsaev (Khulapov, Abramov), 47. Mukhanov (Gundyrev), 55. Mukhanov (Gundyrev).

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 4:5

Branky a nahrávky: 2. Králík (Rybnikár, Cmiel), 19. Marguš (Peterek, Wardas), 21. Peterek (Raška), 55. Raška – 8. Křemen (Pohanka), 31. Zdeněk (Pohanka), 34. Matoušek, 48. Novotný (Zdeněk), 48. Mašek (Jiskra, Korčmaroš).

Blues Espoo - Dinamo Riga 4:3

Branky a nahrávky: 1. Puolakka, 33. Isiguzo (Forslund), 51. Rikkilä, 52. Hirvonen (Forsell, Timmerbacka) – 15. Prohorenko (Grundmanis), 20. Biškins (Barovskis), 31. D. Marcinkevičs (Prohorenko).