Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Starší dorost je v semifinále!

17.03.2016 · Martina Sikorová
Třinečtí mladíci měli povedený vstup do zápasu a brzy šli do vedení, Dynamo ale vzápětí strhlo zápas na svou stranu. Obrat ale stihli ještě v úvodní části také Oceláři. Tentokrát už se svěřenci trenéra Wojnara o svůj náskok připravit nenechali, navíc jej v průběhu ještě zvýraznili a po závěrečné siréně mohli oslavit postup do semifinále!
ČF3, čtvrtek 17.3.2016
Třinec
Pardubice
7:3
Werk aréna
Třetiny: 3:2, 1:0, 3:1  Branky a nahrávky: 2. Stuchlík (Lacka), 16. L. Doudera (Mach), 19. Lacka (Hrehorčák), 30. Hladonik (Lacka, L. Doudera), 42. Hladonik (Lacka, Hrehorčák), 57. Hrehorčák (Lacka, Hladonik), 60. Hladonik (Kalus, L. Doudera) – 8. Kaut (Rudy, Ružička), 13. Machač (Kaut, Matýs), 41. Matýs (Kaut, Machač). Rozhodčí: Kika - Adamec, Poruba. Vyloučení: 8:10, navíc za faul Lacky (TRI) nařízeno TS (neproměněné). Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 342. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3, 7:3.  
Loubal – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Timotej Marguš, L. Doudera, Haman, Imrich – Stuchlík, Kaukič, Vochozka, Mach, Hrehorčák, Przybyla, Kvasnica, Hladonik, Lacka, Kalus, Najsar, Molin
Klouček – Rudy, Trejbal, Žouželka, Boček, Mert, Matýs – Ružička, Martínek, Pochobradský, Zadina, Štefka, Machač, Roubal, Machala, Syrovec, Kubišta, Šeliga, Kaut

Činnost mládeže HC Oceláři Třinec je spolufinancována z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Komentář k zápasu

Do rozhodujícího duelu vstoupilo aktivněji Dynamo. Ružička ale z těsné blízkosti branky na Loubala nevyzrál a opět se tak ukázalo, že otřepané pravidlo nedáš - dostaneš, opravdu platí. Proti zakončení Lacky sice Klouček vytasil povedený zákrok, puk ale pardubický gólman neudržel a po střele Kryštofa Stuchlíka jej mohl lovit ze své klece.

Poslat svůj tým do dvoubrankového vedení mohl vzápětí Lacka, slovenský útočník ale svůj brejk nakonec nezakončil úspěšně a když pak tečoval v početní výhodě nahození Rudyho do třinecké sítě Martin Kaut, bylo vyrovnáno. O pár minut později už Dynamo vedlo, když po kombinaci s Kautem střílel do odkryté klece Michal Machač.

Ani Pardubice si ovšem vedení příliš dlouho neužily, po ráně Lukáše Doudery z levého kruhu bylo opět vyrovnáno a krátce před koncem úvodní části už Oceláři byli znovu o gól lepší, poté, co Kloučka překonal v početní výhodě Jakub Lacka.

Dynamo mohlo ve druhé části utkání kontrovat z přesilové hry, namísto toho ale pardubičtí dorostenci málem inkasovali. Naštěstí pro ně ale Lacka svým bekhendovým zakončením branku netrefil. Na opačné straně hřiště se vzápětí ocitl v dobré pozici Ružička, s jeho střelou z mezikruží si ovšem gólman Třince poradil.

A radovat se hosté nemohli ani z přečíslení dva na jednoho, kdy po přihrávce Ružičky vychytal brankář Ocelářů střelu Machaly. Svěřenci trenéra Wojnara si následně počínali mnohem úspěšněji. Po nahození Lukáše Doudery si puk před brankou nejrychleji našel Jan Hladonik a usměrnil jej za záda Kloučka.

Snížit nepříznivý stav utkání z pohledu pardubického týmu mohl hned vzápětí Zadina, útočník Dynama ale z brejku na Loubala nevyzrál. A snížit se Pardubicím nepodařilo ani z nařízeného trestného střílení, kdy si na Loubala nepřišel Machala.


Týmové selfie po zápase v Pardubicích, kde Oceláři po výhře 4:1 srovnali stav série.


V jednačtyřicáté minutě už se ale hosté dočkali, když z vrcholku kruhů překonal Loubala obránce Ondřej Matýs. Ze snížení se ovšem Dynamo příliš dlouho neradovalo. Už o chvíli později dostal puk do sítě po přihrávce Lacky Jan Hladonik a vrátil tak Třinci dvoubrankové vedení.

Následně se neuvěřitelným zákrokem blýskl Matěj Loubal. Machala střílel zblízka do odkryté části klece, třinecký gólman ovšem vytasil svou lapačku a zastavil puk ještě před brankovou čárou. A když se pak po střele Lacky prosadil z dorážky Patrik Hrehorčák, bylo už to o tři branky.

V samotném závěru zápasu byl ještě na dvě minuty vyloučen kapitán Hrachovský, na což pardubičtí trenéři reagovali vzetím oddechového času a následně také odvoláním gólmana. Prázdnou branku ovšem vzápětí trefil Jan Hladonik, který svým hattrickem přidal definitivní pojistku na třinecké vítězství.

Mladí Oceláři už se tedy mohou chystat na semifinálové boje, ve kterých vyzvou brněnskou Kometu, naopak pro Pardubice tato sezóna končí.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Oceláři Třinec): Kluci, kteří přišli z juniorky, nám hodně pomohli. Louby to tam dneska zavřel a má na vítězství obrovský podíl. A kromě něj všichni, protože od prvního útočníka po posledního obránce, do toho dali všichni všechno. Pardubice měly spoustu šancí, které buď špatně vyřešily nebo Louby chytl, tam je položený základ úspěchu.