Partnerský klub Nadační fond President Cup Třinecké statistické okénko Klubový informační systém
MISTR 2010/2011
MISTR 2018/2019
MISTR 2020/2021
MISTR 2021/2022
MISTR 2022/2023
Pohár prezidenta 2010/2011
Pohár prezidenta 2014/2015
Werk Arena Rozpis ledu Fanshop

Oceláři představují nové hráče

01.05.2012 · Martin Stebel
Začátek května je obvykle obdobím, kdy hokejové kluby prezentují nové tváře ve svých kádrech. Management třineckého oddílu nezahálel a po nepovedené sezoně poněkud obměnil podobu svého mužstva. V rámci přestupů přichází do slezského klubu hned šestice nových hráčů.
Po loňské neúspěšné sezoně došlo v kádru "A" mužstva k poměrně značným rošádám. Podle informací klubového vedení už v třineckém týmu nefigurují obránci Lukáš Bolf, Mario Cartelli, Stanislav Hudec, Andrej Novotný a Martin Richter. Vzájemná spolupráce nebyla prodloužena ani některým útočníkům. V Třinci již nebudou pokračovat - Lukáš Havel, Miloslav Hořava, Michal Chovan, Tomáš Kůrka a Lukáš Mičulka.

Vedení týmu z Werk arény už dříve avizovalo, že hodlá nově se rodící tým omladit. Tohle tvrzení dokumentují čerstvé posily v kádru. Do Slezska přichází nadějný brankář Šimon Hrubec, jenž přestupuje z Českých Budějovic, ale minulou sezonu chytal v prvoligové Třebíči. Obranu vyztuží exzlínský Lukáš Galvas, dále pak bývalý zadák Vítkovic Ctirad Ovčačík a rovněž mladík z pražské Slavie Vladimír Roth. Ofenzivní formace okysličí hokejista s nálepkou rebela Daniel Rákos a taky hráč, který v uplynulé sezoně během tříměsíčního hostování pod Javorovým získal hluboký respekt místního obecenstva - Tomáš Klimenta. Všichni hráči jsou s třineckým oddílem domluvení na víceletých kontraktech. Management Ocelářů i nadále pracuje na posílení mužstva a současná podoba hráčského kádru proto není definitivní. Další novinky ohledně mužstva a reportáž z prvního dne letního přípravného cyklu přineseme v následujících dnech.

Nabízíme vám vizitky nově příchozích hráčů se stručným komentářem sportovního manažera Pavla Marka:

ŠIMON HRUBEC


foto: hstrebic.cz

Post: brankář

Narozen: 30.6. 1991

Výška: 184 cm

Váha: 76 kg

Hůl: levá

Pavel Marek: Je to velice talentovaný gólman. Vysokou výkonnost prokázal už v minulé sezoně v prvoligové Třebíči, kde byl výraznou oporou. V jeho věkové kategorii není mnoho takto výborných brankářů a slibujeme si od něj, že jeho hokejový růst ještě bude pokračovat. Má patřičné parametry a hlavně tréninkovou píli.

Šimon Hrubec na eurohockey.net



-----------------------------------------------------------------------------------------

LUKÁŠ GALVAS


foto: hokej.zlin.cz

Post: obránce

Narozen: 28.3.1979

Výška: 178 cm

Váha: 80 kg

Hůl: levá

Pavel Marek: Lukáš už dlouhodobě potvrzuje špičkovou výkonnost, je to spolehlivý obránce bez výraznějších slabin. Je výborný do defenzivy, ale umí i podpořit útok, má kvalitní střelu.

Lukáš Galvas na eurohockey.net



------------------------------------------------------------------------------------------

CTIRAD OVČAČÍK


foto: hc-vitkovice.cz

Post: obránce

Narozen: 18.10.1984

Výška: 183 cm

Váha: 87 kg

Hůl: levá

Pavel Marek: Pro náš tým je to ideální věková kategorie. Ctirad je výborný bruslař, nebojí se fyzických střetů a už v delším časovém horizontu prokazuje stabilní výkony.

Ctirad Ovčačík na eurohockey.net



------------------------------------------------------------------------------------------

VLADIMÍR ROTH:


foto: hc-slavia.cz

Post: obránce

Narozen: 25.6.1990

Výška: 188 cm

Váha: 85 kg

Hůl: pravá

Pavel Marek: Jeden z největších defenzivních talentů českého hokeje. Výborný na přesilové hry, má tvořivé myšlení a disponuje razantní střelou. Velkým plusem jsou i jeho tělesné parametry.

Vladimír Roth na eurohockey.net



------------------------------------------------------------------------------------------

TOMÁŠ KLIMENTA


foto: Marian Ježowicz

Post: útočník

Narozen: 14.4.1984

Výška: 178 cm

Váha: 79 kg

Hůl: levá

Pavel Marek: Tomáš potvrzoval své kvality už v minulé sezoně. Je to velice šikovný hráč, který hraje přímočaře a nebojí se střílet ze všech pozic. Věřím, že i nadále bude pro náš tým velkým přínosem.

Tomáš Klimenta na eurohockey.net



-----------------------------------------------------------------------------------------

DANIEL RÁKOS


foto: hcpce.cz

Post: útočník

Narozen: 25.5.1987

Výška: 190 cm

Váha: 90 kg

Hůl: levá

Pavel Marek: Dan je ze střední generace, vysoký hráč, zdravě agresivní a sebevědomý, výborný střelec. Umí hrát fyzicky náročný hokej. Tvůrce hry, silný v osobních soubojích. Akceptuje každou roli v týmu, dokáže se přizpůsobit. Je to univerzální hráč a takové potřebujeme.

Daniel Rákos na eurohockey.net